vrijdag 23 augustus 2013

Nieuws uit Schirnding; terugblik





Terugblik en stand van zaken in juli/medio augustus op de Naturbegegnungshof Schirnding in het Fichtelgebirge: afronding dak en aanvang interieur
Medio augustus ligt het nieuwe prachtige dak eindelijk op het huis met z’n twee fiere schoorstenen. Nu nog de aansluiting met het oostdak waar  tevens de schoorsteen en het dak wordt vernieuwd en opgehoogd.
In het huis zijn ondermeer met hulp van Johannes op de eerste verdieping alle gewelven voorzien van een afdeklaag om ze zo te verstevigen. In de noordkamer is  door Rafael een begin gemaakt met het opbouwen van de oude vakwerkwanden. In de douche  heeft Meino de oude zolder verwijderd  en is door de aannemer de balkstructuur verstevigd.
Het is niet alleen praktisch bouwwerk dat gedaan wordt,  ook onderhoud  is belangrijk door Fleur, Tessa en Kyriakos. Energetisch werk van Dick de Court  is vooral heel passend is  bij de hoffunctie als nieuw ‘kracht’centrum.


Buiten is de natuurstenen tuinmuur voltooid en vormt nu een mooi organisch geheel met de hele hof. De binnenplaats is nu wat bevrijd van z’n opslagfunctie en krijgt weer haar groene karakter met enkele grote stenen.
Inmiddels komen ook  uit verre landen mensen naar de hof om hun ‘steentje bij te dragen’, die op doorreis zijn of de cultuur en taal zo praktisch willen ervaren.
De leerganggroep Gaialogie en natuurwezenwerelden heeft ook een week op de hof verbleven en in het mooie gebied unieke subtiele ervaringen opgedaan.
Het plan om in het najaar in het oostgedeelte te gaan wonen met Nadine en de twee kits gaat niet door.  De verzekering laat op zich wachten en het huis is van binnen lang nog niet klaar. Een tegenvaller.
Met heel veel dank aan de medewerkers van het dakdekkersbedrijf Grimm,   Johannes, Tessa, Meino, Fleur,  Dick, Rafael, Kyriakos,  Andreas, Brigitte en andere  lokale praktische ondersteuners.  Ook veel dank voor Barbara c.s voor de schenking van talrijke goederen.

Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het me weten! Werkzaamheden;  voegen,  lemen van wanden,  verven,  douche en wc tegelen, tuinieren en luieren e.d. In september krijgen we ook nog bezoek van  gasten uit Taiwan en Canada.


Volgende reismomenten om mee te reizen
Medio september is er weer gelegenheid om met me mee te rijden naar Schirnding. Mocht je eerder willen komen laat het me weten.
Dank voor je aandacht!!
Graag tot weerziens of weerhorens namens,

Beseelte Landschaft für lebendige Menschen
Alle Elemente sind hier vorhanden: eine kraftvolle und lebendige Erde, ursprüngliches und sauberes Wasser mit vielen Quellen rund um Europas Hauptwasserscheide, eine feuerreiche Erde mit alten Vulkanen und weitgehend unverschmutzte, frische Luft. Vor allem aber besitzt das Fichtelgebirge ein beseelte Landschaft mit geschichtlich bedeutsamen Plätzen und vielen alten Kraftorten, die noch immer spirituelle Qualitäten wie Stille und Begegnung besitzen. Fünf Eigenschaften, die das Fichtelgebirge zum kraftvollsten Naturgebiet Deutschlands machen und viel Lebensqualität mit sich bringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten